Η διογκωμένη πολυστερίνη ή εν συντομία EPS (Expanded Polystyrene), είναι ένα ελαφρύ, άκαμπτο, πλαστικό και αφρώδες υλικό που παράγεται από συμπαγείς σταγόνες πολυστυρολίου και αποτελείται κατά 98% από αέρα.
Μια από τις πρώτες βασικές χρήσεις της διογκωμένης πολυστερίνης είναι ως θερμομονωτικό υλικό στα κτίρια, στο σύνολο σχεδόν των δομικών στοιχείων:

• Οροφές - στέγες παντός τύπου και μορφής.
• Δάπεδα - δώματα οποιασδήποτε κατασκευαστικής τεχνολογίας (σκυροδέματος, μεταλλικά, ξύλινα, σύμμεικτα κ.λπ.), σε επαφή με το έδαφος στις ενδιάμεσες πλάκες και στις πλάκες πιλοτής..
• Στοιχεία τοιχοποιίας (εσωτερική & εξωτερική θερμομόνωση).
Η εφαρμογή της εξωτερικής θερμομόνωσης με EPS είναι εξαιρετικά διαδεδομένη διεθνώς, αφού καλύπτει το 80 ~ 85% των εφαρμογών, ενώ το 10 ~ 12% κατασκευάζονται με ορυκτοβάμβακες, κυρίως στις Σκανδιναβικές χώρες. Το υπόλοιπο 2 ~ 3% κατασκευάζονται με ξυλόμαλλο, XPS, φορμαλδεΰδη, αφρώδες γυαλί κ.λ.π.
Το EPS είναι ένα εξαιρετικά σταθερό υλικό στο χρόνο, δεν γερνάει σε αντίθεση με άλλα θερμομονωτικά υλικά και δεν αποδομείται. Η διάρκεια εργάσιμης ζωής του ξεπερνά τα 100 χρόνια χωρίς καμιά αλλοίωση των τεχνικών του χαρακτηριστικών. Προσοχή: Να ζητάτε πάντα πιστοποιημένη διογκωμένη πολυστερίνη EPS με σήμανση CE.

Σας αρέσει αυτό που κάνουμε; Δείτε πως μπορείτε να γίνετε μέλος του Συνδέσμου!

EPS ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

EPS ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ

 

Όταν αναφερόμαστε στα υλικά με την ονομασία διογκωμένη πολυστερίνη EPS, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι αναφερόμαστε σε μια ομάδα υλικών και όχι σε ένα μόνο υλικό.

EPS ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ

 

Η διογκωμένη πολυστερίνη EPS είναι ένα δομικό υλικό που έχει εδραιωθεί στη βιομηχανία και προσφέρει σίγουρες και οικονομικές λύσεις που διευκολύνουν τους ειδικούς, ώστε να διατηρούν το κόστος μιας κατασκευής εντός του αρχικού προϋπολογισμού.

EPS ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

 

Η σύσταση της διογκωμένης πολυστερίνης (98% αέρας) - είναι αφρός με κλειστές κυψέλες, που περιέχουν μικροσκοπικές κυψέλες από αέρα - γεγονός που την καθιστά το πιο οικονομικό, υγιεινό και ασφαλές θερμομονωτικό υλικό.

EPS ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ

 

Η διογκωμένη πολυστερίνη ή εν συντομία EPS (Expanded Polystyrene), είναι ένα ελαφρύ, άκαμπτο, πλαστικό και αφρώδες υλικό που παράγεται από συμπαγείς σταγόνες πολυστυρολίου και αποτελείται κατά 98% από αέρα.