Συσκευασία

08 imagescat2sc4k

Οι πραγματικά μοναδικές θερμομονωτικές ιδιότητές της διογκωμένης πολυστερίνης ακόμη και σε ακραίες θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με την πολύ υψηλή απορροφητικότητα σε κραδασμούς που διαθέτει, την καθιστούν ένα από τα πλέον δημοφιλή υλικά παγκοσμίως για την μεταφορά πολυτίμων και ευαίσθητων αγαθών, νωπών, θερμών και καταψυγμένων τροφίμων.

Δείτε ΕΔΩ τους παραγωγούς προϊόντων συσκευασίας, που είναι μέλη του Συνδέσμου.

eps today 19

Η συσκευασία από EPS μπορεί να διαχωριστεί στις εξής κατηγορίες:

  • Βιομηχανική Συσκευασία
  • Συσκευασία Τροφίμων
  • Αγροτικά Προϊόντα
  • Ευαίσθητα Προϊόντα


Δεν υπάρχει πιο οικονομικό, πιο υγιεινό και πιο ασφαλές υλικό από τη διογκωμένη πολυστερίνη.


Το EPS είναι 100% ανακυκλώσιμο.

08 stacking 2


 

Βιομηχανική Συσκευασία

08 01 waschmaschineΗ διογκωμένη πολυστερίνη - EPS προσφέρει μεγάλη προστασία για πολύτιμα ή εύθραυστα αντικείμενα.

Όποιος και αν είναι ο τρόπος μεταφοράς των προϊόντων – οδικώς, σιδηροδρομικώς, αεροπορικώς ή μέσω θάλασσας – η συσκευασία από διογκωμένη πολυστερίνη θα εξασφαλίσει ασφαλή μεταφορά.

Το EPS είναι 100% ανακυκλώσιμο


Συσκευασία Τροφίμων

08 02 kopuk2Επειδή είναι ζωτικής σημασίας, η διατήρηση με ασφάλεια της ψυχρής αλυσίδας για τα ευαίσθητα στη θερμοκρασία προϊόντα κατά τη διάρκεια μεταφοράς τους, το EPS είναι το πλέον κατάλληλο υλικό. Το EPS έχει εγκριθεί ως υλικό συσκευασίας για τρόφιμα, επειδή μπορεί να έρθει σε επαφή με τα τρόφιμα με ασφάλεια, δεν αναπτύσσει μύκητες ή άλλους επιβλαβείς οργανισμούς.

Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να αποστειρωθεί αποτελεσματικά για να καλύψει ανάγκες μεταφοράς σε πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες.

Το EPS είναι 100% ανακυκλώσιμο.


08 02 picture108 02 vegetables


 

Αγροτικών προϊόντων

08 03 picture1Η διογκωμένη πολυστερίνη - EPS χρησιμοποιείται στην αγροτική βιομηχανία για την κατασκευή τελάρων φύτευσης πολλαπλών θέσεων (σποριόφυτα) και σε άλλα συστήματα ταχείας ανάπτυξης παντός τύπου χλωρίδας.

Χρησιμοποιείται επίσης για την κατασκευή μελισσοκυψελών πολλαπλών χρήσεων.

Σε ειδικές εφαρμογές χρησιμοποιείται ως βελτιωτικό φυτοχωμάτων σε ειδικές καλλιέργειες, στην ανθοκομία, στην υδροπονία και στα φυτεμένα δώματα.

Το EPS είναι 100% ανακυκλώσιμο08 03 picture208 03 seedtray small


 

Ευαίσθητα Προϊόντα

08 04 eps20boxesΕγγυημένη Προστασία

Το EPS προσφέρει μεγάλη προστασία για πολύτιμα ή εύθραυστα αντικείμενα.
Η αντοχή του και οι μονωτικές του ικανότητες, το αφήνουν ανεπηρέαστο από την υγρασία και επιπλέον δεν είναι εύθραυστο σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Οι συσκευασίες EPS έχουν εκπληκτική θλιπτική αντοχή και πολύ καλό σφράγισμα. Μπορούν να στοιβαχτούν με ασφάλεια χωρίς να προκαλέσουν κάποια ζημιά στα μεταφερόμενα προϊόντα.

Το EPS είναι 100% ανακυκλώσιμο.

Μεταφορά Εμβολίων σε όλο τον κόσμο

Η παγκοσμίως γνωστή φαρμακευτική εταιρεία Schering – Plough, παράγει το Paracox®, το πρώτο εμβόλιο το οποίο προστατεύει τα κοτόπουλα από το coccidious, μία ιδιαίτερα μολυσματική παρασιτική μόλυνση, η οποία προσβάλλει τα πουλερικά.
Η τεχνολόγος συσκευασίας, Maria Eldridge-Brown, είναι υπεύθυνη για να διασφαλίζει ότι τα εμβόλια μπορούν σταλούν με ασφάλεια σε ολόκληρο τον κόσμο. Δηλώνει:
«Εργάζομαι στην εταιρεία LINPAC και σχεδιάζω ένα κουτί που πρέπει να κρατάει τα πλαστικά φιαλίδια ασφαλή στους κραδασμούς και με τη βοήθεια ενός ζελέ, το πακέτο πρέπει να διατηρεί τη θερμοκρασία του σταθερή, όπως απαιτείται για το εμβόλιο. Τα εμβόλια πρέπει να φυλάσσονται σε μία σταθερή θερμοκρασία, μεταξύ 2 0C και 8 0C για τη μεταφορά τους μέχρι τη Νέα Ζηλανδία, σε διαδρομές οι οποίες μπορεί να διαρκέσουν έως και 36 ώρες.»
Καταλήγει: «Οι πελάτες μας θέλουν τα εμβόλια να συσκευάζονται σε EPS, εξαιτίας των μοναδικών μονωτικών του ιδιοτήτων».