Διακόσμηση & Αρχιτεκτονική

10 2007photo30Αρχιτεκτονική - Διακόσμηση - Αναπαλαιώσεις κτιρίων

Οι σύγχρονοι αρχιτέκτονες, διακοσμητές και βιομηχανικοί σχεδιαστές έχουν βρει στη διογκωμένη πολυστερίνη ένα νέο, ιδιαίτερα οικονομικό και εύχρηστο υλικό, με απεριόριστες δυνατότητες στη διαμόρφωση οποιουδήποτε σχήματος και σε οποιοδήποτε μέγεθος συλλάβει η φαντασία τους.

Η Διογκωμένη Πολυστερίνη- EPS απελευθέρωσε τη δημιουργική τους σκέψη σε φόρμες και ιδέες, που μέχρι πρότινος ήταν πρακτικά και κατασκευαστικά ανέφικτες.

Για τους αρχιτέκτονες και διακοσμητές έχει εξευρεθεί η λύση να αναπαράγουν φόρμες και ανάγλυφες παραστάσεις, που τους βοηθούν στην αναπαλαίωση κτιρίων όλων των προγενέστερων αρχιτεκτονικών και διακοσμητικών ρευμάτων, με πολύ χαμηλό κόστος, απαράμιλλη ποιότητα και πιστότητα και το σπουδαιότερο από όλα, με τη μικρότερη δυνατή στατική επιβάρυνση των παλαιών κατασκευών. Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να επιτυγχάνουν ταυτόχρονα την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

Οι μέχρι σήμερα αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις στις κατασκευές, αλλά και οι αναπαλαιώσεις ιστορικών μνημείων, με τη βοήθεια διακοσμητικών προϊόντων από EPS, όπως ο Πύργος των Δόγηδων στη Βενετία, εγγυώνται την αντοχή και τη βιωσιμότητα του υλικού σε βάθος χρόνου. Η υπολογιζόμενη διάρκεια ζωής του EPS, σύμφωνα με διεθνείς μελέτες αλλά και με πρόσφατα αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών του Πανεπιστημίου Πατρών, ξεπερνά κατά πολύ τα 100 έτη και είναι το μοναδικό υλικό που προδιαγράφεται για τέτοιου είδους εφαρμογές.

10 eps whitestuffΕνδεικτικά, οι κατηγορίες υλικών και εφαρμογών διακόσμησης που χρησιμοποιούνται σήμερα ευρέως είναι:

  • Κορνίζες, οποιασδήποτε μορφής και μεγέθους

  • Αετώματα, Ανάγλυφες παραστάσεις, γλυπτά

  • Φουρούσια μπαλκονιών, Μετώπες 

  • Κίονες, βάσεις, κιονόκρανα

  • Τόξα, Τρούλοι

  • Διαφημίστηκες κατασκευές

  • Σκηνικά - Βιτρίνες 


Οποιοδήποτε σχήμα ή μέγεθος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει ο αρχιτέκτονας και ο διακοσμητής, είναι εφικτό, είτε με τα ειδικά μηχανήματα τρισδιάστατης κοπής και τριών βαθμών ελευθερίας (παντογράφους) είτε με τη χρήση ειδικών καλουπιών, που διαθέτουν οι παραγωγοί μέλη του Συνδέσμου.

Η διογκωμένη πολυστερίνη έχει τη δυνατότητα να συνεργάζεται με ένα μεγάλο πλήθος υλικών επικάλυψης, όπως σοβάδες, πλαστικά υλικά και χρώματα, τα οποία σε απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους, δίνουν μία σταθερή εφαρμογή, υψηλής αισθητικής, μεγάλης αντοχής και ελάχιστου βάρους.

10 shedio