Οι πραγματικά μοναδικές θερμομονωτικές ιδιότητές της διογκωμένης πολυστερίνης ακόμη και σε ακραίες θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με την πολύ υψηλή απορροφητικότητα σε κραδασμούς που διαθέτει, την καθιστούν ένα από τα πλέον δημοφιλή υλικά παγκοσμίως για την μεταφορά πολυτίμων και ευαίσθητων αγαθών, νωπών, θερμών και καταψυγμένων τροφίμων.
Η σύσταση της διογκωμένης πολυστερίνης (98% αέρας) - είναι αφρός με κλειστές κυψέλες, που περιέχουν μικροσκοπικές κυψέλες από αέρα - γεγονός που την καθιστά το πιο οικονομικό, υγιεινό και ασφαλές θερμομονωτικό υλικό.
Όποιος χρειάζεται να μεταφέρει, σε κρύα ή ζεστή κατάσταση, φαγητά ποτά, ή με ασφάλεια συσκευές και εξαρτήματα θα βρει στο EPS το ιδανικό φθηνό, ασφαλές οικολογικό πλήρως ανακυκλώσιμο υλικό στις πιο απίθανες μορφές (τσιπς, ράβδους, πλάκες, ειδικές φόρμες κ.λ.π.).
Δεν υπάρχει πιο οικονομικό, πιο υγιεινό και πιο ασφαλές υλικό από τη διογκωμένη πολυστερίνη. Το EPS είναι 100% ανακυκλώσιμο.


Σεισμική μόνωση - Θεμελιώσεις: μείωση δυναμικών & στατικών φορτίων επιχωμάτων


Το EPS είναι ένα άριστο αδρανές για υλικά πλήρωσης και για σκυρόδεμα, επειδή μειώνει το φορτίο σε εργασίες που απαιτείται εξοικονόμηση χρόνου. Σε ολοένα και περισσότερες περιπτώσεις, ο συνδυασμός του μικρού βάρους με τη σημαντική και ανθεκτική δύναμη συμπίεσης, χρησιμοποιείται EPS για εφαρμογές σε κατασκευές με μεγάλο μηχανικό φορτίο.
Εκτός από το μικρό βάρος, η μοναδική δομή του EPS έχει το πλεονέκτημα της μεγάλης αντοχής σε θλίψη. Η διαβροχή του υλικού δεν θα έχει ως αποτέλεσμα την καθίζηση του ή την αλλοίωση άλλων χαρακτηριστικών του. Αυτό σημαίνει πως είναι κατάλληλο για πολλές κατασκευές και εφαρμογές πολιτικού μηχανικού, για παράδειγμα στην οδοποιία, σε σιδηροδρομικές γραμμές και σε υποδομές για γέφυρες.
Τεστ αντοχής στο EPS, για μετά από 30 περίπου χρόνια χρήσης κάτω από το έδαφος, έδειξαν πως συνεχώς υπερέβαινε το ελάχιστο απαιτούμενο όριο αντοχής 100ΚΡα. EPS που χρησιμοποιήθηκε στα θεμέλια γέφυρας και είχε υποστεί καταπονήσεις για 40 χρόνια, έδειξε μια παραμόρφωση λιγότερη από 1,3%: το μισό από όσο είχε προβλεφθεί αρχικά. Το πιο σημαντικό είναι πως η σταθερότητα του EPS δεν περιορίζεται με την πάροδο του χρόνου.
Το EPS έχει εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή για επαναλαμβανόμενη καταπόνηση ως υλικό για μόνωση σκεπής, για υπόστρωμα σε πεζοδρόμια, για κατασκευές οδοποιίας και γενικά εφαρμογές μόνωσης με μεγάλη καταπόνηση. Με την ευέλικτη διαδικασία παραγωγής του, οι μηχανικές ιδιότητες του EPS μπορούν να προσαρμοστούν για κάθε συγκεκριμένη εφαρμογή.
Εκτεταμένες έρευνες, στα σημαντικότερα ερευνητικά κέντρα παγκοσμίως, απέδειξαν ότι η χρήση του EPS σε πάσης φύσεως τοίχους αντιστήριξης μειώνει τις εδαφικές ωθήσεις σε ποσοστό άνω του 50%.
Προσοχή: Να ζητάτε πάντα πιστοποιημένη διογκωμένη πολυστερίνη EPS με σήμανση CE.

Σας αρέσει αυτό που κάνουμε; Δείτε πως μπορείτε να γίνετε μέλος του Συνδέσμου!

EPS ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

EPS ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ

 

Όταν αναφερόμαστε στα υλικά με την ονομασία διογκωμένη πολυστερίνη EPS, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι αναφερόμαστε σε μια ομάδα υλικών και όχι σε ένα μόνο υλικό.

EPS ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ

 

Η διογκωμένη πολυστερίνη EPS είναι ένα δομικό υλικό που έχει εδραιωθεί στη βιομηχανία και προσφέρει σίγουρες και οικονομικές λύσεις που διευκολύνουν τους ειδικούς, ώστε να διατηρούν το κόστος μιας κατασκευής εντός του αρχικού προϋπολογισμού.

EPS ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

 

Η σύσταση της διογκωμένης πολυστερίνης (98% αέρας) - είναι αφρός με κλειστές κυψέλες, που περιέχουν μικροσκοπικές κυψέλες από αέρα - γεγονός που την καθιστά το πιο οικονομικό, υγιεινό και ασφαλές θερμομονωτικό υλικό.

EPS ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ

 

Η διογκωμένη πολυστερίνη ή εν συντομία EPS (Expanded Polystyrene), είναι ένα ελαφρύ, άκαμπτο, πλαστικό και αφρώδες υλικό που παράγεται από συμπαγείς σταγόνες πολυστυρολίου και αποτελείται κατά 98% από αέρα.