ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέλος EUMEPS  EUMEPS    Μέλος ΣΕΧΒ  ΣΕΧΒ

                                                 

Αρχική

EPS για Ιδιώτες

15 idiotesΗ διογκωμένη πολυστερίνη ή εν συντομία EPS (Expanded Polystyrene), είναι ένα ελαφρύ, άκαμπτο, πλαστικό και αφρώδες υλικό που παράγεται από συμπαγείς σταγόνες πολυστυρολίου και αποτελείται κατά 98% από αέρα.

Μια από τις πρώτες βασικές χρήσεις της διογκωμένης πολυστερίνης είναι ως θερμομονωτικό υλικό στα κτίρια, στο σύνολο σχεδόν των δομικών στοιχείων:

• Οροφές - στέγες παντός τύπου και μορφής.

• Δάπεδα - δώματα οποιασδήποτε κατασκευαστικής τεχνολογίας (σκυροδέματος, μεταλλικά, ξύλινα, σύμμεικτα κ.λπ.), σε επαφή με το έδαφος στις ενδιάμεσες πλάκες και στις πλάκες πιλοτής..

• Στοιχεία τοιχοποιίας (εσωτερική & εξωτερική θερμομόνωση).

Η εφαρμογή της εξωτερικής θερμομόνωσης με EPS είναι εξαιρετικά διαδεδομένη διεθνώς, αφού καλύπτει το 80 ~ 85% των εφαρμογών, ενώ το 10 ~ 12% κατασκευάζονται με ορυκτοβάμβακες, κυρίως στις Σκανδιναβικές χώρες. Το υπόλοιπο 2 ~ 3% κατασκευάζονται με ξυλόμαλλο, XPS, φορμαλδεΰδη, αφρώδες γυαλί κ.λ.π.

 

07 01_01_pita

Το EPS είναι ένα εξαιρετικά σταθερό υλικό στο χρόνο, δεν γερνάει σε αντίθεση με άλλα θερμομονωτικά υλικά και δεν αποδομείται. Η διάρκεια εργάσιμης ζωής του ξεπερνά τα 100 χρόνια χωρίς καμιά αλλοίωση των τεχνικών του χαρακτηριστικών.

Προσοχή: Να ζητάτε πάντα πιστοποιημένη διογκωμένη πολυστερίνη EPS με σήμανση CE.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τις εφαρμογές και τις ιδιότητες της διογκωμένης πολυστερίνης, αλλά και περισσότερες τεχνικές πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Γενικό Δ/ντή του Συνδέσμου κ. Παντελή Πατενιώτη

Επιπροσθέτως μπορείτε να δείτε:

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 29 Μάιος 2012 10:45)